Serva

Etter mange år i bransjen var det spennende å ta del i reisen mot et nytt og annerledes alternativ til de gamle returselskapene.

I 2018 kom Kim Romero i kontakt med Thor Christian Wiik Svendsen og disse begynte prosessen mot stiftelse av selskapet Serva. Serva skulle ha som hovedmål å være et nytt og annerledes alternativ til de gamle returselskapene. Både Kim og Thor Christian har mange års erfaring fra bransjen. Kostnader som tidligere var utgifter har blitt til inntekter for Servas kunder. 

 

SERVA er det nyeste godkjente returselskapet i Norge som selger produsentansvars-/returselskapsløsninger på elektronikk og batterier. Målgruppen er alle som importerer eller produserer disse produktene til det norske markedet og dermed får et produsentansvar. SERVA løser alt av forpliktelser på innsamling for sin kunder gjeldende det norske markedet og rapportering til norske myndigheter, og dette til de beste priser i markedet. 

 

SERVA selger også tjenester ved tilknyttede verdikjeder til kunder som for eksempel har behov innsamling av avfall, kvitte seg med «old stock» o.l, sletting av data fra utstyr og ombruk på produktområder som it, telekom, hvitevarer og hifi.  Innen 2023 har SERVA satt som mål å bli best på ombruk av returselskapene i Norge. 

 

SERVA fikk godkjennelse juli 2019. Siden dette har SERVA fått nærmere 50 næringskunder, og kan vise til flere landsdekkende prosjekter med kunder som Tomra, AteaElesco Norge, ES-kjeden mv. 

 

– Serva har med minimale investeringer og i konkurranse med sterke aktører siden 2018 lyktes med å bygge virksomheten fra start til salg. Vi har utnyttet flere tiår med erfaring og relasjoner fra våre ulike roller og selskaper i dette markedet til å utfordre både kunder og leverandører med nye måter å samarbeide og tenke på, sier Wiik Svendsen. 

 

Incubeat som investeringselskap jobber operasjonelt i sine investeringer. Vi ønsker å være involvert i tidlig fase og ser det som vår styrke å hjelpe gründere med å skalere opp, og å gjøre selskaper klart for videre satsning. Nå selger vi Serva til det tyske returselskapet Landbell GroupLandbell Group omsetter for tre milliarder i 14 land. Gjennom salget til European Recycling Platform (ERP) i Norge, blir Serva AS en del av verdens største returorganisasjon, Landbell Group, med base i Mainz i Tyskland. Landbell Group omsetter for tre milliarder kroner i året, og har 350 ansatte i 32 virksomheter i 14 land. Serva har vært én av få aktører i Norge.  

 

– Med oppkjøpet av Serva i Sandefjord forsterker vi vår posisjon som returselskap, sier administrerende direktør i ERP Norge, Sonja Hunstad Rytter. 

 

 

Om Landbell Group og ERP Norge 

Landbell Group er en internasjonal leverandør av tjenester og rådgivning innen miljøbasert og kjemisk regelverk, og tilbyr retur- og innsamlingsløsninger for ulike avfallsstrømmer, sammensatte rådgivningstjenester, samt totalleveranser for programvareløsninger. 

Startet som en emballasjeordning i Tyskland i 1995, og drifter i dag 32 retur- og innsamlingsordninger over hele verden. Konsernet bidrar til at mer enn 32.000 aktører fra over 50 land kan etterleve og oppfylle deres forpliktelser knyttet til sitt utvidede produsentansvar. 

ERP Norge ble en del av Landbell Group i 2014. ERP Norge ble etablert i 2002, som en konsekvens av EU-direktivet Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE). ERP Norge er den første og eneste paneuropeiske organisasjonen for produsentansvar med tillatelse til å operere i land som Østerrike, Danmark, Finland, Irland, Italia, Norge, Spania, Storbritannia og flere. 

Landbell Group og ERP Norge har samlet inn mer enn 5 millioner tonn emballasje, mer enn 3,5 millioner tonn elektronisk avfall og mer enn 80.000 tonn bærbare batterier. 

Kilde: ERP Norge 

KONTAKT OSS

Rådhusgata 15
3211 Sandefjord
Norge

post@incubeat.no
+47 334 50505